Ce sunt serumurile si ce beneficii aduc pielii 14Iunie
2014 vizualizari

Ce sunt serumurile si ce beneficii aduc pielii

Ce sunt serumurile si ce beneficii aduc pielii

Ce sunt serumurile si ce beneficii aduc pielii

Ce sunt serumurile? Chiar avem nevoie de ele?

Cumparand produse pentru ingrijirea pielii si citind nesfarsite articole despre cele mai noi si cei mai grozavi salvatori ai pielii, ai intalnit probabil o multime de produse denumite serumuri.

Dar ce este sunt serumurile? Si mai important, ar trebui sa le utilizam?

Chimistii din industria cosmetica si dermatologii sustin ca serumurile tind sa fie mai eficietnte decat cremele hidratante datorita metodei de livrare: serumurile sunt mai concentrate in ingredient active astfel incat sunt in masura sa patrunda mai profund decat cremele.

Realitatea nu este diferita. Serumurile care contin vitamine esentiale pentru piele, vitamina c, vitamina e, vitamina a, sunt mult mai repede absorbite si de aici si efectul extraordinar pe care il au asupra pielii. Asta face ca aceste produse sa fie ideale pentru rezolvarea problemelor speciale precum roseate, acnee, hiperpigmentatie. De exemplu, persoanele care sufera de rozacee ar putea incerca un serum care contine azulena, care poate ajuta prin calmarea pielii iritate.

 

De asemenea, persoanele cu pielea grasa evita cremele hidratante grase. Majoritatea serumurilor sunt pe baza de apa (a se citi non-comedogenice) ceea ce le face ideale pentru pielea cu tendinte spre un aspect uleios, lucios. Pentru pielea normal sau uscata, serumurile pot fi intinse inainte de aplicarea stratului de crema.

De exmplu, serumurile cu Vitamina C sunt pretutindeni cunoscute pentru efectele lor in tratarea hiperpigmentatiei si pentru obtinerea stralucirii pielii, dar Vitamina C este rareori gasita intr-o concentratie suficienta intr-o crema pentru a face o mare diferenta.

Desigur, ingredientele concentrate inseamna deasemenea o crestere abrupt a pretului, dar din moment ce se folosesc doar 2-3 picaturi o data (utilizarea in cantitati mai mari iti va face pielea lipicioasa), o sticla dureaza o lunga perioada de timp, cheltuiala initiala amortizandu-se intr-un mod eficient. Deci, revenind la intrebarea initiala: Ai nevoie de serumuri?

Da, ai nevoide de serumuri daca intr-adevar doresti sa-ti faci bine tie si pielii tale.

Scrie o parere

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu * trebuie completate