Ce este vitamina C? 14Iunie
1999 vizualizari

Ce este vitamina C?

Ce este vitamina C?

Serum Vitamina C

Vitamina c este una din cele mai importante vitamine avand rol de antioxidant si functii cheie in santatea si ingrijirea organismului cat si a pielii.

Are rol determinant in cresterea si repararea, vindecarea ranilor prin neutralizarea radicalilor liberi existenti si produsi in corp in urma reactiilor de oxidare, ardere, normale in viata de zi cu zi.

Vitamina c nu este sintetizata, produsa in corp, asadar nevoia de vitamina c trebuie suplinita extern, de obicei prin consum de fructe ce contin si distribuie vitamina c.

Vitamina C este o vitamina solubila in apa ce este necesara dezvoltarii si sanatatii fiintei umane inclusiv pielii.

Solubila in apa inseamna ca se dizolva in apa. Important si de retinut este ca reziduu activ de vitamina c, residuu activ fiind vitamina c care nu mai este folosita de corp, se elimina prin urina.

Astfel corpul nu inglobeaza si nu face rezerve de vitamina c fapt ce trebui suplinit prin aport zilnic de vitamina c in organism, piele.

In cele ce urmeaza am sa ma refer la serum vitamina c pentru piele, beneficii, aventaje, trucuri, mituri, povesti si marcheting.

Am dicutat deja despre serumuri si creme si despre miile de avantaje pe care le aveti utilizand serumuri si nu creme.

Drept urmare, ne referim in cele ce urmeaza la serum cu vitamina c si la serumuri cu vitamina c.

Vitamina C are un dezavantaj si acesta este faptul ca oxideza relativ repede. Acest lucru nu este tocmai bine pentru piele si ca atare trebuie sa alegem serumuri stabile care sa nu oxideze.

Daca folosim un serum ce oxideaza repede vom avea un avantaj in primele minute, poate ore, de la aplicare ca apoi, in urma oxidarii avantajul sa se intoarca impotriva noastra prin faptul ca antioxidantul si anume serum vitamina c sa se transforme in radicali liberi.

Din acest motiv reiau idea pe care o sustin, serumurile cu vitamina c aplicate pe piele trebuie sa fie stabile altfel vor face mai mult rau decat bine.

Prin functia principala de antioxidant, vitamina c neutralizeaza radicalii liberi, ce odata neutralizati nu mai ataca alte celule ce trebuie sa sintetizeze colagen, astfel ca sinteza, producerea de colagen are loc intr-o proportie mai mare.

In cazul cand celulele ce ar trebui sa produca colagenul sunt afectate, in mod firesc acestea o sa produca mai putin colagen, elastina astfel afectand proprietatile mecanice ale pielii, elasticitate si rezistenta.

Daca aceste proprietati sunt alterate in mod clar se vor observa imediat in aspectul pielii; se pierde din fermitate, luminozitate, elasticitate. Pielea tinde sa devina flasca cu aspect de piele imbatranita.

Serumurile cu vitamina c au rol esential in combaterea petelor indiferent de originea lor.

Trebuie sa retineti faptul ca orice tratament de hiperpigmentatie trebuie sa inceapa cu o pregatire a tegumentului si asta inseamna hidratare, mentinerea pH-ului intre 5-5.8 si administrarea de vitamina c plus vitamina e simultan timp de cel putin 7-14 zile.

Vitamina C lucreaza foarte bine impreuna cu vitamina E de aceea este recomandat sa folositi un serum ce are in componenta atat vitamina C cat si vitamina E.

Scrie o parere

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu * trebuie completate