Ce este pielea 14Iunie
1856 vizualizari

Ce este pielea

Ce este pielea

Pielea este importanta pentru organism fiind interfata/legatura dintre organism si mediul exterior.

Totodata pielea este prima linie de aparare a organismului impotriva factorilor externi cum ar fi: microorganisme, virusuri, bacterii, fungi.

Pielea mai are rol senzorial, izolator si de mentinere a temperaturii corpului, protejeaza impotriva pierderilor de apa si sintetizeaza vitamina D.

15-20 minute expunere la soare sunt suficiente pentru necesarul de vitamina D. Trebuie sa stim ca o expunere mai indelungata la soare nu aduce un aport mai mare de vitamina D.

Suprafata pielii este de aproximativ 1.5-2 metri patrati, este foarte elastica si are o rezistenta destul de mare la intindere.

Este divizata in trei straturi, epiderm, derm, hipoderm.

 

Pielea este protejata de filmul hidrolipidic, film ce mentine hidratarea pielii atata vreme cat nu este distrus prin produsele de curatare sau ingrijire pe care le folosim.

Acest film este compus din lipide, sebuum si transpiratie. pH-ul la nivelul pielii trebuie sa fie usor acid (valoare 5.3 5.8) si nu neutru (valoare 7) sau bazic (valoare intre 7 si 14).

Pastrarea unui pH acid asigura dezvoltarea si regenerarea pielii in conditii optime.

Pe langa acest lucru mai trebuie sa tinem cont ca pielea are nevoie de produse care sa contina igredientele de care pielea are nevoie: vitamina C, vitamina E, vitamina A.

Vitaminele C si E sunt antioxidanti (neutralizeaza radicalii liberi), vitamina A este anti-ageing contribuind semnificativ la regenerarea celulelor ce dau fermitate si calitate pielii si implicit aspectului pielii.

O piele luminoasa este o piele ingrijita. Pierderea luminozitatii pielii este unul din semnalele prin care pielea anunta ca ceva nu este in ordine.

 

Scrie o parere

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu * trebuie completate