Ce este hidratarea? 14Iunie
1918 vizualizari

Ce este hidratarea?

Ce este hidratarea?

Hidratarea

Capacitatea pieleii de gestionare, management al apei, se numeste hidratare. Modul in care pielea elimina sau absoarbe apa, mecanismele care regleaza acest aspect, tin de ceea ce numim hidratarea pielii.

Ce nu stiu majoritatea celor care vorbesc de skin beauty, este faptul ca in hidratare conteaza atat filmul hidrolipidic cat si statul corneum (primul strat al epidermei, din cele patru).

Cand se vorbeste despre hidratare, cei mai multi se refera la pastrarea apei in piele si nu de absorbtie.

Asta este explicabil prin faptul ca cele mai multe deficiente cutanate, ale pielii, au loc prin afectarea barierei hidrolipidice. Va reamintesc faptul ca spalatul cu un sapun obisnuit, ce are pH intre 10-12, adica bazic, deregleaza bariera hidrolipidica si duce la dezhidratarea pielii.

Si statul corneum are rolul de a forma o bariera protectoare, el protejeaza straturile de dupa el, previne deshidratarea, infectiile pielii precum si stresul mecanic si chimic.

Pe scurt, hidratarea inseamna sa avem grija ce punem pe piele astfel incat statul hidrolipidic si statul corneum sa functioneze in parametri.

Majoritatea produselor aplicate pe piele distrug sau modifica aceste straturi, astfel incat apa este eliminata si pielea devinde uscata, sensibila, alergica.

 

Solutii

Curatare astfel incat sa inlaturam celulele moarte (corneocite) si aplicarea pe piele a serumurilor cu vitamina B5 si acid hialuronic adica Medik8 Hydr8 B5

- vitamina B5 are rol determinant in diferentierea celulara ce are loc in keratinocitele de la baza epidermului, keratinocitele bazale.

 

De retinut

Cremele sau emolientele pe care toti le numesc "creme hidratante" nu vor realiza asta fara suportul serumurilor, asadar pielea ce foloseste doar creme nu este o piele hidratata ci este o piele continuu expusa riscurilor.

 

Ati crede ca paradoxal, persoanele ce nu au folosit creme, au deja sau or sa aiba de curand probleme cu pielea. Nici vorba.

 

Regula

Decat sa nu stii ce faci pe pielea ta, mai bine intrebi sau nu faci.

 

Observatie

Hidratarea pielii nu are legatura directa cu apa pe care o beti zilnic. Este foarte bine sa inghititi 2 litri de apa pe zi, dar asta nu inseamna ca va hidratati pielea.

Scrie o parere

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu * trebuie completate